Puppenkas

Puppenkas
en altijd denk je aan het pupske

samedi 18 octobre 2014

Clement Buer has shared a photo with you

and this has been only last spring, makes me to think over: will each spring give the same images and views?
Share your photos with
Microsoft respects your privacy. To learn more, please read our Privacy Statement.
Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA, 98052

Cyperus alopecuroides / גומא צפוף / / بردي السلطان/ een bijzondere rietsoort ||+**enkele gedachten over de wetenschap van de bloemen en planten

deze brouillon gaat over een zeldzame rietsoort​ die voorkomt in het Middellands Zeegebied in de waterrijke gebieden zoals  moerassen of rivierbeddingen, de klacht die ik vermeld is dat er een probleem is met vers water waardoor deze hier weergegeven soort mogelijk bedreigd is. Het  is niet onmogelijk dat hier een kennisgebied en mogelijk ook toepassingskunde gewenst is van de zijde van de Nederlanden eventueel ism een Europese partner. Ik hoop dat het voor de lezer acceptabel is dat ik leef met emoties, mijn voorkeuren heb en mijn sympathieën nog meer dan ze te koesteren benut in mijn schriftuur.

bij toeval een organische sfeertekening


In de wetenschap van de plantdeterminatie, de botanische wetenschap is daar een onderdeel van, betekenen de woorden nooit hetzelfde als wat zij in een geheel ander verband zouden kunnen dragen als hun betekenis en dikwijls gaat het om maakwoorden van  een jongere datum maar dan wel in een vorm  van latijn, die natuurlijk voor de wetenschappers heel gemakkelijk en begrijpelijk moet zijn maar dat helaas niet altijd is. Sommige  planten,  bomen en bloemen genieten ook de status van het bezit van verschillende namen, alsof het adellijke families zijn, om nog maar niet  te spreken van de diversiteit aan namen in de gewone landstaal, namen die dikwijls alleen bij de boeren bekend zijn  wat het betreft de wilde bloemen. De laatste jaren zit daar natuurlijk wat meer schot in maar eerlijk gezegd blijft het min of meer een janboel waardoor veel onderzoek en kennisvergaring nodeloos worden vertraagd. Ter vergoelijking wil ik toegeven dat het natuurlijke om organisch materiaal gaat waardoor een strakke ordening vrijwel onmogelijk is. Toch zou het volgens mij ook wel eens een beetje beter kunnen, er zijn wel meer geleerden die dat wensen, maar hoe dat weet niemand. 

Wie eens de proef op de som wil nemen in de richting waarin gezocht zou kunnen worden gaat te rade bij de plantennaam Salvia en begrijpt dan, een kind kan het begrijpen, waar hem de schoen wringt. In het Engels tooit de salie  zich met de fraaie naam Sage, die natuurlijk doet denken aan het woord voor 'wijze' dat hetzelfde is. In de 19e eeuw werd in de Nederlanden nog veel salie gebruikt om melk mee te zuiveren en een smaakje te geven, maar de mensen werden er bij veelvuldig gebruik een beetje slapjes van. Aangezien ik de weg van mijn denken ook wel een beetje beter kan overzien dan dat ik maar wat aan het verzinnen ben denk ik dat ik met een gerust hart kan concluderen dat wij het wat betreft een goede medicatie voor de ebola uitbarsting waar het nieuws zo vol van is en waarmee ik als bij toeval aan het begin van de avond in contact kwam kunnen zoeken in de medicinale aspecten van de salie, indien dit niet het geval is dan eet ik morgenochtend een vol bord bruine bonen met stroop op.

ook de mystieke roos mag in 
dit verband niet ontbreken.

//* met  dank aan Nimrod Shilo en Sara Il.